Плувен празник - Лайънс клуб Варна Академика

За по-активен социален живот

На 17 октомври  2015 година се проведе третото по ред състезание по плуване за  децата с нарушено зрение, организирано от Лайънс клуб Варна Академика. Плувния празник  е  по-случай 15-ти Октомври  -  Международния ден на Белия бастун,  отбелязван с различни мероприятия по цял свят, ориентирани към приобщаването на незрящите в активния социален живот.

В празника участваха деца  от 8ми до 12ти клас,  граждани с нарушено зрение и членове на фондация „Съпричастие”.

Състезанието премина под ръководството на любезните домакини от плувен комплекс „Приморски”. 

Г-н Христо Христов - кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Младост“, за поредна година осигури както купите и медалите, така и  награди  за участниците. Като приятел на  Лайънс клуб Варна –Академика,  той лично подкрепи каузата ни за осигуряване на активен социален живот и спорт на хората с нарушено зрение като връчи наградите.

Купа за спечелено 1во място получи Филип Филипов, дванадесетокласник от СОУ „Проф. Д-р Иван Шишман”,  Варна. Останалите младежи получиха медали.

При възрастните, първо място спечели Христо Христов от фондация „Съпричастие“. На тези участници, медалите връчи г-н Ваньо Калинов, управител на "Успех Елком ССБ" ЕООД България / гр.Варна.

 

Деня продължи с посещение на детския кът в морската градина на  Варна, управата на който ни предоставиха всички атракциони  безвъзмезно за децата с нарушено зрение. Празника завърши с  обяд, по време на който бяха обсъдени бъдещите ни срещи и съвместни дейности.

Лайънс клуб Варна-Академика  поздравява всички, които взеха участие в реализирането на доброто дело.

Ние всички вярваме , че  в бъдещите проекти на клуба ще се отзовават все повече хора и институции от града и страната . 

Коментари (0)

Вашият коментар :